Skupine - Začaran gozd
479
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-479,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vrtci in šole

PONUDBA ZA SKUPINE – ZAČARAN GOZD

 

V Začaranem gozdu živijo gozdne živali in pravljična bitja, glavna ravbarska kuharica Kuštrela, gozdne vile in škrati ter trop prijaznih volkov. Največ skrbi jim povzroča vodja ravbarjev, ki ga išče ves gozd. Nihče ne ve, kako mu je ime. Če vam uspe priti do konca začaranega gozda, boste z rešenimi nalogami in namigi odkrili njegovo ime in ga javili policiji začaranega gozda. Pot Začaranega gozda vijuga po gozdu hriba Hom nad Zasipom pri Bledu in je dolga 1.2 km.

 

Program:

 

Skozi Začaran gozd vas vodi zanimiva zgodba, ki vam jo pripoveduje ravbarica Kuštrela, ki vas od začetne točke pospremi do njene koče. Medtem, ko kuha smrdljivo juho, otroci na barvnih paletah razvrstijo rastline, ki jih najdejo okoli njene hiše. V nadaljevanju poti skozi Začaran gozd, se skupine razdelijo v trope, tako kot volčja družina. Zelo pomembno je, da določijo nekoga, ki skupino vodi. Ta okoli vratu dobi tudi volčjo šapo, ki jih varuje in daje pogum.

 

Pot do Vilinskega gozda se vije po gozdu. Dobro opazovanje je ključnega pomena, saj morajo poiskati vse, kar je označeno na listu gozdnega lova. V vilinski kuhinji jih pričakuje gozdna vila, ki jim pove svojo zgodbo. Pomagajo ji rešiti foto strip in skuhati volčjo juho. Vila jim namigne, kako priti do hiše glavnega ravbarja, ki ga išče cela vas. Pot vodi še mimo domovanja škratov, ki po gozdu ravbarju nastavljajo pasti. Spretno se jim je treba izogniti. Uspešno rešene uganke, ki jih rešujejo na poti so ključ do vstopa v kožarco glavnega ravbarja. Tam izvejo njegov ime in priimek ter ga prijavijo policiji Začaranega gozda.

 

Učenje v gozdu s pomočjo pravljic, domišljije, gibanja in čutenja je nekaj, kar otroke spodbuja k raziskovanju. Ljudska beseda in pravljice zaznamujejo našo deželo in narod. Zato lepo vabljeni v domišljijski svet pravljic in magičnih bitij Začaranega gozda.

 

Program traja uro in pol in je primeren za vrtce in učence prve triade.

*Cenik za skupine za leto 2020/2021:
do 24 otrok: 250,00 €/ na skupino, druga skupina iste šole, vrtca: 150 €

Kud Kamot
Dolina 14
4260 Bled

 

*Nismo zavezanci za DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1.
Obratujemo od marca do oktobra oziroma odvisno od vremena. Za obisk je potrebna
predhodna rezervacija. Pišite nam na  kudkamot@gmail.com ali nas pokličite na telefon 031 874 756 (Lucija Vidic).