O nama - Začaran gozd
392
page-template-default,page,page-id-392,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

O nama

Meta Vodnjov

Moje otroštvo je zaznamoval ples. Kot plesalka sem doživela veliko lepega, spoznala prijatelje, ki so še vedno del mojega življenja. S soplesalkami smo priplesele naslove državnih in svetovnih prvakij. Pri petnajstih letih sem se začela s poučevanjem plesa. Za vse izkušnje, ki sem jih pridobila s poučevanjem, sem hvaležna. Poklicno pot so prav tako zaznamovali otroci. Po srednji zdravstveni šoli sem se odločila za študij predšolske vzgoje na Ljubljanski pedagoški fakulteti. Združevala sem znanje, ki sem ga pridobila pri poučevanju plesa, na fakulteti in na raznih seminarjih. Delo z otroci me navdihuje za življenje, za vsak preživet dan. So naša prihodnost in zavedam se, kako zelo pomembno je, da jim pustimo kreirati ustvarjalni proces. Vsak korak s takim pristopom sem bližje spremembam, ki se v delu z otroci morajo spremeniti. Zavedam se, da moram biti vsak trenutek korak pred njimi. Da je vrlina biti tihi voditelj otroka, ga motivirati iz ozadja in mu nuditi tehnično in organizacijsko podporo. V društvu KUD Kamot vodim sekcijo Navihančkov in mladinsko gledališko skupino. Moje delavno mesto je v vrtcu Bled. Leta 2015 sem spoznala Lucijo. Takoj sva začutili, da najine misli in ideje švigajo v isto smer. V kulturnem društvu Kamot sva začeli ustvarjati za otroke. Naredile sva kar nekaj zabavnih predstav; Hrupomir in Smrdoslav, Medved in Maša narobe, Lonec pravljic, Mojster in vajenec. Z ostalimi člani društva smo naredili tudi nekaj predstav na prostem; Začaran gozd, Gozd groze, V gozdu straši. Vsako leto pa razveseljujemo otroke v decemberskem času. V letošnjem letu se nama je porodila ideja, da ponudiva družinam izkušnjo v gozdu.
Glede na razmere v državi sva razmišljali, da morava to zapeljati tako, da se vsaka družina lahko sama odpravi v gozd in ga doživi v vsej polnosti. Skozi pravljice sva začarali gozd v družinsko pustolovščino Začaranega gozda.

Lucija Vidic

Že celo življenje me zaznamuje gledališče, podjetništvo, glasba in pravljice. Trenutno vodim podjetje Gozdni mož, katerega sem tudi ustanoviteljica. Čas, ki ni vezan na službo in družino ga izkoristim za delo z otroci in gledališče. Pišem gledališke predstave, tudi otroške. Predstava Srote, ki jo je odigrala mladinska gledališka skupina Kud Kamot je leta 2019 požela zlato priznanje na srečanju JSKD v Novem Mestu. Obožujem krativno delo in nove izzive. Sem tudi mama in najrajši na svetu se odpravim s svojim Rožletom na pustolovščine v naravo, kjer si izmišljujeva nove svetove in pravljice. Z Meto Vodnjov že 6 let aktivno bogativa kulturo na Bledu, kamor sem se preselila pred 1o leti. Kmalu sem spoznala sorodno ustvarjalno dušo s katero lahko kreiram kvalitetne vsebine za otroke. Dopolnjujeve se v znanju in izkušnjah.